Speaker/Coach (MA)

”Itsevarmuutta voi oppia, koska se on TAITO, ei luonteenpiirre” – Johanna Ruonala

Mitä on todellinen itsevarmuus? Voiko sitä oppia? Kyllä voi – ja kun opettelet itsevarmuutta, kehityt kaikilla elämän osa-alueilla!

Olen itse tästä elävä esimerkki. Tein ennen elämästäni vaikeampaa, kuin sen pitäisi olla. Täydellisyyden tavoittelua, itseni ainaista kritisointia ja lyttäystä – koskaan en vaan ollut tarpeeksi hyvä. Annoin perfektionismin, ahdistuksen ja muiden itseäni sabotoivien tapojen pitää kontrollia elämässäni ja seisoin näin ollen itse unelmieni tiellä. Ulospäin olin kyllä positiivinen, iloinen ja jaksava, mutta sisälläni valtaa piti aivan toisenlainen tyyppi – tyyppi, joka löi minua alaspäin – kaikista onnistumisistanikin huolimatta.

Samaistuttavaa? Harmittavan usein.

Tällainen elämä on ennen kaikkea uuvuttavaa, sillä et osaa antaa itsellesi kiitosta, kun kaikki energia kuluu suorittamiseen ja itsensä sättimiseen. Usein mieltä kalvaa myös tunne, että et pääse eteenpäin, etkä edes tiedä, missä mättää.

Olisiko aika hiljentää sisäinen kiusaajasi ja ottaa kontrolli omasta elämästäsi?

Jos minä pystyin siihen, niin kyllä pystyt sinäkin. Oma tieni puheviestinnän tohtoriopiskelijasta ammattinäyttelijäksi ei ollut helppo, mutta tämän, suurimman unelmani eteen olin valmis kohtaamaan – ja kesyttämään sisäisen piruni. Ja tästä matkasta syntyi #beatthebully -metodi, joka on keskeinen työkalu koulutuksissani.

Puhun ja valmennan oman kokemukseni ja koulutustaustani kautta siitä, mitä on ”real self-confidence” eli todellinen itsevarmuus ja miten sitä voi oppia. Esiintymisvarmuutta valmennan itsensä hyväksymisen kautta. Itsensä hyväksyminen ja on erityisen tärkeää myös näyttelijäntyössä. Olen puheviestinnän maisteri ja tohtoriopiskelija, joten koulutukseni pohjana on tiede; sovellan puheviestinnän tieteellisiä teorioita ja käytäntöjä. Näyttelijätaiteen puolelta koulutuksessani näkyy myös Meisner-tekniikan sovelluksia. Ja aina, kun käyttäytymistä ja ajatusmalleja pyritään muokkaamaan, on taustalla oltava myös ymmärrystä psykologiasta ja aivojen toiminnasta – näitä aiheita olen opiskellut erilaisilla kursseilla ja retriiteillä. Olen myös Mastery of Self-Love -fasilitaattori ja osallistunut Janet Bray Attwoodin Master-kouluttaja ohjelmaan. Valmennan tähän aiheeseen liityviä teemoja @wearesuccesssisters -brändin alla. Puheviestinnän väitöskirjassani tutkin intiimiviestintää (näyttelijäntyössä/parisuhteessa), joten minulla on myös vankkaa tietämystä haastavista keskustelunaiheista.

Koulutukset/Valmennus:

Face2Face & Online -valmennukset:

#BeatTheBully -metodi keskittyy itsevarmuuden kehittämiseen  #1 itsensä hyväksymisen, #2 ajatusmallien aktiivisen muokkaamisen ja #3 tekojen kautta.

• #BeatIT -online-valmennus (#BeatTheBully -metodi)

• Sä oot ”ITSE VARMUUS” – kehitä molempia, opi itsevarmaksi! (#BeatTheBully -metodi)

• Esiintymisjännitys – missä mättää? Myytit ja totuudet

#BeatIT

contact@johannaruonala.com