@johannaruonalacoaching

𝐕𝐀𝐋𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐉𝐀, 𝐯𝐢𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐧ä𝐧 𝐦𝐚𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢, 𝐅𝐌
𝐏𝐔𝐇𝐔𝐉𝐀 𝐉𝐀 𝐄𝐒𝐈𝐈𝐍𝐓𝐘𝐉Ä, 𝐣𝐨𝐤𝐚 𝐬𝐲𝐭𝐲𝐭𝐭ää 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧 𝐥𝐢𝐞𝐤𝐤𝐞𝐢𝐡𝐢𝐧!

𝐈𝐭𝐬𝐞𝐯𝐚𝐫𝐦𝐮𝐮𝐬, 𝐮𝐧𝐞𝐥𝐦𝐚𝐭, 𝐨𝐦𝐚𝐧𝐧ä𝐤ö𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐥ä𝐦ä ❤

”Itsevarmuutta voi oppia, koska se on TAITO, ei luonteenpiirre!”

Mitä on todellinen itsevarmuus? Voiko sitä oppia? Kyllä voi – ja kun opettelet itsevarmuutta, kehityt kaikilla elämän osa-alueilla!

Olen itse tästä elävä esimerkki. Tein ennen elämästäni vaikeampaa, kuin sen pitäisi olla. Täydellisyyden tavoittelua, itseni ainaista kritisointia ja lyttäystä – koskaan en vaan ollut tarpeeksi hyvä. Annoin perfektionismin, ahdistuksen ja muiden itseäni sabotoivien tapojen ja vääristyneiden uskomusten pitää kontrollia elämässäni – eli seisoin itse omien unelmieni tiellä. Ulospäin olin kyllä positiivinen, iloinen ja jaksava, mutta sisälläni valtaa piti aivan toisenlainen tyyppi – tyyppi, joka löi minua alaspäin – kaikista onnistumisistanikin huolimatta.

Samaistuttavaa? Harmittavan usein.

Tällainen elämä on ennen kaikkea uuvuttavaa, sillä et osaa antaa itsellesi kiitosta. Kaikki energia kuluu suorittamiseen ja itsensä sättimiseen – kovempaa, korkeammalle ja nopeammin! Usein mieltä kalvaa myös tunne, että et pääse eteenpäin, etkä edes tiedä, missä mättää.

Olisiko aika hiljentää sisäinen kitisijä ja ottaa kontrolli omasta elämästäsi?

Jos minä pystyin siihen, niin kyllä pystyt sinäkin. Oma tieni puheviestinnän tohtoriopiskelijasta ammattinäyttelijäksi ei ollut helppo, mutta tämän, suurimman unelmani eteen olin valmis kohtaamaan – ja kesyttämään omat sisäiset piruni, sekä kyseenalaistamaan sen, miten katson maailmaa.

Puhun ja valmennan oman kokemukseni ja koulutustaustani kautta siitä, mitä on ”real self-confidence” eli todellinen itsevarmuus ja miten sitä voi oppia. Esiintymisvarmuutta valmennan itsensä hyväksymisen ja arvostamisen kautta. Itsensä hyväksyminen ja on erityisen tärkeää myös näyttelijäntyössä. Olen puheviestinnän maisteri ja tohtoriopiskelija, joten koulutukseni pohjana on kokemuksen lisäksi tiede; sovellan puheviestinnän tieteellisiä teorioita ja käytäntöjä työssäni. Näyttelijätaiteen puolelta koulutuksessani näkyy myös Meisner-tekniikan sovelluksia. Ja aina, kun käyttäytymistä ja ajatusmalleja pyritään muokkaamaan, on taustalla oltava myös ymmärrystä ihmisen käyttäytymisestä ja aivojen toiminnasta – näitä aiheita olen opiskellut erilaisilla kursseilla ja retriiteillä.

Olen myös Mastery of Self-Love -fasilitaattori ja osallistunut Janet Bray Attwoodin Master-kouluttaja ohjelmaan. Valmennan tähän aiheeseen liityviä teemoja @wearesuccesssisters -brändin alla. Puheviestinnän väitöskirjassani tutkin intiimiviestintää ja sen haasteita näyttelijäntyössä, joten minulla on myös vankkaa tietämystä haastavista keskustelunaiheista.

Get Confident With Jose:

Online:

• Itsevarmuutta Somessa -online-kurssi – julkaisu 25.11.2022!

• Itsevarman Identiteetti -online-kurssit 1 & 2 – tulossa 2023!

Face2Face:

• Yksityisvalmennukset ovat suunnattu niille, jotka haluavat työstää itsevarmuutta tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti TAI jotka haluavat itsevarmuutta spesifisti tiettyihin elämäntilanteisiin, kuten esiintymiseen, puheen pitämiseen, työhaastatteluihin, koekuvauksiin – YOU NAME IT! Yksityisvalmennuksessa työstetään omia uskomuksia, asenteita ja ajatusmalleja, sekä lähdetään kohti tekoja!

• RockITsevarmuus -Stagella ja kameran edessä! -Workshop – on niille, jotka haluavat oppia itsevarmuutta ja sujuvaa esiitymistä stagella tai kameran edessä itsetuntemuksen kautta.

Buukkaa Jose:

• Buukkaa Jose puhujaksi – aiheenaan itsevarmuus, unelmat, elämänmuutos

• Tuotantoon esiintyjän tueksi ja sparraajaksi!

• Yksityisvalmennukset, yritykset ja puhujakeikat: contact@johannaruonala.com

#RockITsevarmuus

contact@johannaruonala.com

IG @johannaruonalacoaching